õppeaine eesmärgid eesti k
Tutvustada toidutehnoloogia põhialuste, mõistete, protsesside ning toidu tootmise ja tarbimisega seotud probleeme, et motiveerida tudengeid omandama süviti erialaga ja muude eluvaldkondadega seonduvad alusteadmised.
õppeaine eesmärgid inglise k
Introduce the fundamentals, concepts, processes, and problems of food production and consumption to motivate students to acquire in-depth knowledge of the profession and other areas of life.
õppeaine õpiväljundid eesti k.
Aine läbinud üliõpilane:
- oskab kasutada andmebaase toidu ja selle tootmise kohta käiva informatsiooni leidmiseks;
- mõistab toidu valmistamisel toimuvate protsesside olemust;
- tunneb toidu valmistamisel kasutavaid põhitehnoloogiaid.
õppeaine õpiväljundid ingl k.
After completing this course the student:
- can use databases to find information on food and its production;
- understands the nature of food production processes;
- knows the basic technologies used in food production.
õppeaine sisu lühikirjeldus eesti k
Sissejuhatus toidutehnoloogiasse, toiduteaduse ajalugu. Toidu andmebaasid. Massi ja energia jäävuse ning termodünaamika seadused kui toidutehnoloogia ja tervist toetava toitumise alus. Toidu tootmine ja sellega kindlustatus maailmas. Toit ja toitumissoovitused. Toidu säilitamine ja konserveerimine. Piima-, liha, teravilja-, köögivilja-, kääritus- ja õlitehnoloogiate eripära lühitutvustus. Toidu kvaliteet, ohutus, seadusandlus, märgistus. Toidu analüüs, selle eripära. Maitse ja aroom.
õppeaine sisu lühikirjeldus ingl k
Introduction to food technology, history of food science. Food databases. The laws of mass and energy conservation and thermodynamics as the basis of food technology and health-promoting nutrition. Food production and security in the world. Food and healthy diet recommendations. Food preservation. Introduction to the dairy, meat, cereals, vegetables, fermentation and oil technologies. Food quality, safety, legislation, labeling. Food analysis, its peculiarities. Taste and aroma.
õppevormid ja mahud
päevaõpe: nädalatunnid
2.0
sessioonõppe töömahud (semestris):