Tootearendus (LKT0070)
PÕHIANDMED
õppeaine register
A - põhiregister
õppeaine kood
LKT0070
õppeaine nimetus eesti k
Tootearendus
õppeaine nimetus inglise k
Product Development
õppeaine maht AP
-
õppeaine maht EAP
6.00
deklareeritav
jah
õppeaine täies mahus läbitav e-õppes
ei
kontrollivorm
arvestus
õpetamise semester
kevad
õppekeel
eesti keel
inglise keel
Õppekavad, millesse aine kuulub
kavaversiooni kood
aine kohustuslik
KATM02/25
ei
Ainet õpetavad struktuuriüksused
LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
Ainekaardi link
Tunniplaani link
Vaata tunniplaani
Versioon:
VERSIOONIPÕHISED ANDMED
õppeaine eesmärgid eesti k
Õpetada eristama tootearenduse tasandeid, printsiipe ja meetodeid. Arendada üliõpilaste loovust ja õpetada kombineerima erinevaid toidutehnoloogia ja teaduse saavutusi tootearenduses. Arendada meeskonnatöö, projektitöö ning probeleemide lahendamise oskuseid.
õppeaine eesmärgid inglise k
To teach levels, principles, and methods of product development. To develop creativity of student and to teach how to combine food technology and science principles in development. To develop team work, project work, and problem solving skills.
õppeaine õpiväljundid eesti k.
Üliõpilane:
Mõistab ja kasutab innovatsiooni meetodeid toidutoodete väljatöötamisel
Rakendab toiduainete koostise, toidutehnoloogilisi, toiduohutuse, toidukvaliteedi ja toiduteaduse alaseid teadmisi innovatsiooniprotsessis.
Viib läbi tarbijauuringuid.
Planeerib ja valmistab uued tooted.
Hindab tootearenduse edukust.
õppeaine õpiväljundid ingl k.
Student:
Knows and is able to use innovation methods for developing food products.
Implements food composition, food technology, food safety, food quality, and food science knowledge in product development.
Is able to carry out consumer studies.
Plans and creates new products.
Evaluates the success of product development.
õppeaine sisu lühikirjeldus eesti k
Toote- ja tehnoarenduse üldised põhimõtted toidu töötlemisel. Innovatsioon. Eesmärgid ja mudelid. Uute ideede genereerimine ja identifitseerimine. Ideede võimalikkuse hindamine ja prototüübi valik. Arendustöö etapid prototüübist piloottoodanguni. Turu-uuringute ja majandusnäitajate tähtsus. Sensoorsete ja turunduslike fookusgruppide ja tarbijauuringute rakendamine tootearenduses. Tööstuslike katsetuste komplitseeritus. Uue toote ja tehnoloogia tutvustamine. Toote- ja tehnoarenduse funktsionaalanalüüs.
Aine raames tudengid planeerivad, viivad läbi, töötavad välja prototüübi ja analüüsivad arendusprojekti.
õppeaine sisu lühikirjeldus ingl k
General aspects of food innovation management. Identification stage of the generation of new products ideas: introduction to product development. Prefeasibility and teasability stage: from ideas to products concepts and prototype. Product and process development stage: from prototype to pilot production; planning experiments for product development; market and economical aspects. Industrialization stage: management of new food products industrialization. Launching stage – going to market. Monitoring the launch. Innovation management
During this course students will plan, execute, create prototype, and analyze product development project.
hindamisviis eesti k
-
hindamisviis ingl k
-
iseseisev töö eesti k
-
iseseisev töö ingl k
-
õppekirjandus
Rolan Traillon, Food innovation management from idea to success. FoodNET, 259 lk, 2001
õppevormid ja mahud
päevaõpe: nädalatunnid
4.0
sessioonõppe töömahud (semestris):
loenguid
2.0
loenguid
-
praktikume
0.0
praktikume
-
harjutusi
2.0
harjutusi
-
vastutav õppejõud
-
ÕPPEJÕU AINEKAVA INFO
õppetöö semester
õpetav õppejõud / üksus
õppetöö keel
Laiendatud ainekava
2025/2026 kevad
Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
inglise keel
    LKT0070 tootearendus hindamine.pdf 
    kuva rohkem
    2024/2025 kevad
    Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
    eesti keel
      LKT0070 tootearendus hindamine.pdf 
      2024/2025 sügis
      Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
      inglise keel, eesti keel
        2023/2024 kevad
        Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
        eesti keel
          2023/2024 sügis
          Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
          inglise keel
            2022/2023 kevad
            Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
            eesti keel
              2021/2022 kevad
              Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
              eesti keel
                LKT0070 tootearendus hindamine.pdf 
                2020/2021 kevad
                Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
                eesti keel
                  LKT0070 tootearendus hindamine.pdf 
                  2019/2020 kevad
                  Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
                  eesti keel
                    LKT0070 tootearendus hindamine.pdf 
                    2018/2019 kevad
                    Kristel Vene, LK - keemia ja biotehnoloogia instituut
                    eesti keel
                      LKT0070 tootearendus hindamine.pdf 
                      Ainekaart eesti keeles
                      Ainekaart inglise keeles