Toidutoodete ohutus ja kvaliteet sinimajanduses (ECK0050)
PÕHIANDMED
õppeaine register
A - põhiregister
õppeaine kood
ECK0050
õppeaine nimetus eesti k
Toidutoodete ohutus ja kvaliteet sinimajanduses
õppeaine nimetus inglise k
Safety and Quality of Blue Economy Food Products
õppeaine maht AP
-
õppeaine maht EAP
6.00
deklareeritav
jah
õppeaine täies mahus läbitav e-õppes
ei
kontrollivorm
arvestus
õpetamise semester
sügis-kevad
õppekeel
eesti keel
inglise keel
Eeldusaine(d)
Eeldusaine 1
Sinimajanduse ja toidutoodete biokeemia (ECK0030)
Eeldusaine 2
Sinimajanduse ja toidutootmise tehnoloogiad (ECK0040)
Õppekavad, millesse aine kuulub
kavaversiooni kood
aine kohustuslik
EAKB23/25
ei
Ainet õpetavad struktuuriüksused
EC - Kuressaare Kolledž
Ainekaardi link
Tunniplaani link
Vaata tunniplaani
Versioon:
VERSIOONIPÕHISED ANDMED
õppeaine eesmärgid eesti k
Aine eesmärk on:
- õppida tundma sinimajanduse ja toidutoodete ohutust ning kvaliteeti, nendega seotud füüsikalisi, keemilisi ja bioloogilisi ohte;
- selgitada sinimajanduse ja toidutoodete saastumise ja säilitamise võimalusi, ettevõtete, seadmete, personali hügieeni aluseid ning enesekontrolli rakendamist.
õppeaine eesmärgid inglise k
The aim of the course is to:
- develop students' knowledge and practical skills in the field of safety and quality of blue economy food products regarding their physical, chemical and biological risks;
- to explain aspects of contamination and preservation of blue economy and food products safety and quality factors that affect the handling, production and storage of blue economy food products; to introduce the fundamentals of hygiene at workplace and self-checking arrangements.
õppeaine õpiväljundid eesti k.
Õppeaine läbinud üliõpilane:
- teab ja oskab kasutada ohutuse ja kvaliteedi alast terminoloogiat, kirjandust ja seasdusandlust;
- hindab sinimajanduse- ja toidutoodetega seotud füüsikalisi, keemilisi, bioloogilisi ohutegureid;
- selgitab sinimajanduse ja toidutoodete säilitamise printsiipe;
- kirjeldab peamisi toiduga levivaid haigusi ja nende ennetamise meetmeid;
- valdab analüüside võtmise ja tõlgendamise metoodikat.
õppeaine õpiväljundid ingl k.
After completing this course the student:
- knows and is able to use safety and quality terminology, literature and legislation;
- evaluates physical, chemical and biological risks associated with blue economy food products;
- knows and applies storage procedures for blue economy food products;
- describes most common food-borne diseases associated with blue economy food products and ways of their prevention;
- is able to apply methods of food safety and quality analysis.
õppeaine sisu lühikirjeldus eesti k
Kursusel käsitletakse järgmisi teemasid:
- toote ohutuse ja kvaliteedi olemus ja tähtsus;
- toote ohutuse ja kvaliteedi terminoloogia ja seadusandlus;
- toodetega sotud füüsikalised, keemilised ja mikrobioloogilised ohud;
- toodete saastumine ja selle vältimine;
- tootja hügieen ja enesekontrolli ehk HACCP põhimõtted.

Õpe on kombinatsioon teooriast ja praktilisest tegevusest laboris, koos erialase teaduskirjanduse lugemise, analüüsi ja esitlemisega nii suuliselt kui ka kirjalikult.
õppeaine sisu lühikirjeldus ingl k
The following topics will be discussed:
- the role and importance of product safety and quality;
- terminology, literature and legislation of product safety and quality;
- physical, chemical, and biological risks related to a product;
- contamination of a product and its prevention;
- hygiene of a producer and self-check (e.g. HACCP) principles.

The study is a combination of theory and practical activities in the laboratory, with reading, analysis and presentation of professional scientific literature.
hindamisviis eesti k
-
hindamisviis ingl k
-
iseseisev töö eesti k
-
iseseisev töö ingl k
-
õppekirjandus
E-õppematerjalid Moodle'is.
õppevormid ja mahud
päevaõpe: nädalatunnid
4.0
sessioonõppe töömahud (semestris):
loenguid
2.0
loenguid
12.0
praktikume
1.0
praktikume
4.0
harjutusi
1.0
harjutusi
8.0
vastutav õppejõud
-
ÕPPEJÕU AINEKAVA INFO
õppetöö semester
õpetav õppejõud / üksus
õppetöö keel
Laiendatud ainekava
Vastava versiooni aine-õppejõu paarid on puudu!
Ainekaart eesti keeles
Ainekaart inglise keeles