Sinimajanduse ja toidutootmise tehnoloogiad (ECK0040)
PÕHIANDMED
õppeaine register
A - põhiregister
õppeaine kood
ECK0040
õppeaine nimetus eesti k
Sinimajanduse ja toidutootmise tehnoloogiad
õppeaine nimetus inglise k
Technologies of Blue Economy and Food Processing
õppeaine maht AP
-
õppeaine maht EAP
6.00
deklareeritav
jah
õppeaine täies mahus läbitav e-õppes
ei
kontrollivorm
arvestus
õpetamise semester
sügis-kevad
õppekeel
eesti keel
inglise keel
Aine on eelduseks
Toidutoodete ohutus ja kvaliteet sinimajanduses (ECK0050)
Õppekavad, millesse aine kuulub
kavaversiooni kood
aine kohustuslik
EAKB23/25
ei
Ainet õpetavad struktuuriüksused
EC - Kuressaare Kolledž
Ainekaardi link
Tunniplaani link
Vaata tunniplaani
Versioon:
VERSIOONIPÕHISED ANDMED
õppeaine eesmärgid eesti k
Õppeaine eesmärk on õppida:
- tundma sinimajanduse ja toidutootmise tehnoloogilisi protsesse ning seadmeid ja nende toimimise teoreetilisi aluseid;
- tundma toormaterjalide omadusi ja kasutamist;
- koostama ja järgima tooteretseptuure ja tehnoloogilisi skeeme.
õppeaine eesmärgid inglise k
The aim of this course is to obtain knowledge on:
- blue economy and food processing technologies and equipment, and their theoretical principles;
- properties and application of blue economy and food raw materials;
- devising and use of product recipes and product flow charts.
õppeaine õpiväljundid eesti k.
Õppeaine läbinud üliõpilane:
- teab sinimajanduse (nt kala, vetikad, molluskid) ja toidutoorme esmatöötlemise, kuumtöötlemise, külmtöötlemise, kuivatamise, konserveerimise seadmeid, tehnoloogilisi protsesse ning retseptuuride koostamise aluseid;
- kirjeldab sinimajanduse ja toidutoodete tehnoloogilisi omadusi;
- oskab viia läbi erinevaid sinimajanduse ja toidutöötlemise tehnoloogilisi protsesse, kasutada vajalikke seadmeid, koostada tooteretseptuure, tehnoloogilisi skeeme ja tagada ohutus;
- analüüsib tehnoloogiliste protsesside mõju toote kvaliteedile, säilivusajale ja toodete ohutusele ning nende reguleerimisvõimalusi.
õppeaine õpiväljundid ingl k.
After completing this course the student:
- knows the technological processes and equipment used in food raw material handling and processing (cooking, cold treatment, freezing, refrigeration, drying, preservation), and principles of devising of recipes in blue economy (fish, algae, molluscs, etc),
- explains the technological properties of blue economy / food products;
- is able to handle and run blue economy resources and food processing related technological processes; applies food processing equipment and technologies of blue economy and food products, and is able to develop product recipes, technological flowcharts and to ensure safety;
- analyses the impact of technological processes on product quality, shelf life and safety; is familiar with their regulation measure.
õppeaine sisu lühikirjeldus eesti k
Kursusel käsitletakse järgmisi teemasid:
- sinimajanduse (nt kala, vetikad, molluskid) ja toidutootmise tehnoloogiliste protsesside ja seadmete teoreetilised toimimisalused ning nende praktiline kasutamine;
- sinimajanduse- ja toidutoorme koostise tehnoloogilised eripärad;
- sinimajanduse ja toidutoodete tehnoloogiliste retseptuuride, tehnoloogiliste skeemide koostamine ning tootmise ohutuse tagamine;
- sinimajanduse ja toidutoodete omaduste, säilivusaja ning kvaliteedi kavandamine.

Õpe on kombinatsioon teooriast ja praktilisest tegevusest laboris, koos erialase teaduskirjanduse lugemise, analüüsi ning esitlemisega nii suuliselt kui ka kirjalikult.
õppeaine sisu lühikirjeldus ingl k
The following topics will be discussed:
- theoretical principles of blue economy (fish, algae, molluscs, etc) and food technologies, their practical application;
- technological properties of blue economy (fish, algae, molluscs, etc) and food raw material;
- devising of technological recipes of blue economy and food products, preparation and application of flow charts and food quality control tools;
- blue economy and food product properties, shelf life, quality and safety.

The study is a combination of theory and practical activities in the laboratory, including reading, analysis and presentation of professional scientific literature in writing and orally.
hindamisviis eesti k
-
hindamisviis ingl k
-
iseseisev töö eesti k
-
iseseisev töö ingl k
-
õppekirjandus
E-õppematerjalid Moodle'is.
õppevormid ja mahud
päevaõpe: nädalatunnid
4.0
sessioonõppe töömahud (semestris):
loenguid
1.0
loenguid
8.0
praktikume
2.0
praktikume
12.0
harjutusi
1.0
harjutusi
4.0
vastutav õppejõud
-
ÕPPEJÕU AINEKAVA INFO
õppetöö semester
õpetav õppejõud / üksus
õppetöö keel
Laiendatud ainekava
Vastava versiooni aine-õppejõu paarid on puudu!
Ainekaart eesti keeles
Ainekaart inglise keeles